Øystein Johnsen

Ku og ØysteinUTSTILLINGER Se liste over tidligere og kommende utstillinger

Øystein Johnsen er en fotograf med et bredt spekter av motiver og et stort samfunnsengasjement.

Før fotokarrièren var Johnsen en prisbelønnet gründer, ingeniør og oppfinner innenfor helsesektoren.

Han er opptatt av å formidle både skjønnhet og kontraster og har et intenst, kreativt fokus. Har med sin sterke skapertrang, personlige tolkninger og skaperglede oppnådd stor anseelse.

Øystein Johnsen har en rekke utstillinger bak seg, og hans arbeider finnes blant annet på Det kongelige slott, i Sjømannskirken, New York Fire Department, New York Police Department, i tillegg til forskjellige gallerier og kunsthandlere.

Besøk også Øysteins Facebook-side      

 

Litt om spesielle fotoserier

Tertitten

I forbindelse med et annet fotoprosjektet kom jeg i kontakt med miljøet ved museumsjernbanen Tertitten på Sørumsand. I tillegg til å være guttedrømmen traff jeg en fantastisk gjeng som jobbet der, og mange trivelige togentusiaster. Jeg bestemte meg raskt for at denne sjarmerende ruten var et ypperlig fotoprosjekt.

Jeg har fulgt Tertitten gjennom årstidene, og håper med denne serien å dele de gode opplevelsene. Tertitten-serien ble første gang vist på Norsk Jernbanemuseum på Hamar i utstillingen "Langs smale spor".


Inspirert av Hans Børlis dikt

Denne serien ble til i forbindelse med utstillingen "Ingenting haster" på Børli-selskapets Junikveld-arrangement. Det er lett å bli inspirert av diktene til den populære lyrikeren og «skogens dikter», om trolsk natur, drømmer, blodslit, sorg og glede.

Isbilder

Denne serien startet med et uhell på hjemmefronten. Etter å ha glemt å lukke kranen og skru av hagevannet for vinteren, dannet det seg de mest fantastiske isformasjoner. Disse ble så lyssatt i forskjellige varianter og fotografert.

Vigeland

Jeg har vært opptatt av Vigeland siden mormor tok meg med til Vigelandsparken som guttunge. Denne fotoserien inneholder tolkinger av Vigelands kjente skulpturer og private erotiske tegninger, og hvor fokus er satt på kjente og mer ukjente seksuelle fetisjer, og gjenskapt med modeller.
Mange av Vigelands erotiske tegninger var ukjent for publikum frem til midten av 1990-tallet. Flere av disse tegningene har dominans som tema, og det kan trekkes trekker paralleller til BDSM/SM.

En serie av disse bildene er også trykket på aluminium, og ble vist på en separatutstilling på Galleri Nobel i Oslo.

Her kan du lese Dagbladets omtale av utstillingen!